A termék a kosárba került.
Új jelszó kérése
Tudtad?
2016.08.29 08:24

Hogyan őrizd meg ásvány-ékszereid minőségét?

Az ásványok Föld-Anya gyermekei, általa kódoltan születnek, egyedi, saját rezgéssel bírnak. Tiszták és ártatlanok, mint a kisgyermekek, bánjunk velük ehhez méltóan. A szerető gondoskodást úgy hálálják meg, hogy akár évtizedeken át segítik az életed mindennapjait fizikai-, lelki-, szellemi szinten is. Kívánom, hogy a közös munkátok legyen áldott.

Az ásványok a periódusos-rendszer atomjaiból állnak, és egymáshoz kapcsolódva különféle kristályszerkezetet alkotnak, ezek együttesen határozzák meg, hogyan fog az ásvány reagálni a környezeti tényezőkre (levegő, víz, napfény, hőmérséklet, fizikai behatás, stb.).

A fémek oxidálódnak, mi ezt a kémiai reakciót elszíneződésként észleljük. A felületen található réteget eltávolíthatod száraz, puha ruhával, vagy néhány esetben, mint pl. a vas rozsdáját, vagy az ezüst „patináját” erre alkalmas szerekkel oldhatod fel. Az ezüst tisztítása speciális vegyszerrel történik, mely kártékony lehet az ásványokra, féldrágakövekre, ezért érdemes szakemberre bízni, vagy nagyon óvatosan végezni a műveletet. (Szabad levegőn, nyílt térben, hiszen a felszabaduló kéntartalmú gázok egészségre káros hatásúak. Kerüld a súroló, karcoló anyagokat. Puha száraz textillel szárazra kell törölni a tisztítás befejezéseként.)

Az ásványok és féldrágakő-ékszereid tisztítását is rendszeresen el kell végezned. A napi használatban lévő kristályaidat, ékszereidet hetente legalább egyszer tedd a csap alá, és engedj rá egy-két percig tiszta folyóvizet, ahogy az eső, vagy a patak mossa őket a természetben, születésük helyén. A szappanos-samponos emberi fürdőzést nem szeretik, mert a vegyszerekkel reakcióba lépnek, így károsítják a kristályodat. Vedd le az ékszereidet uszoda, tisztálkodás, takarítás és mosogatás előtt, mert így tovább megóvhatod az elszíneződéstől.

"Fürdetés" után az ásványaidat tedd ki száradni egy tiszta konyharuhára. Napozhatnak is - a rózsakvarc és az ametiszt kivételével, mert ezek kifakulhatnak, színüket veszíthetik a napfény hatására.

A rozsdásodásra, vagy feloldódásra hajlamos ásványokat egyáltalán NE érje víz. (pl. kősó, szelenit, malachit, cölesztin, lápisz, türkiz, gipsz – természetes, nyers kristály állapotukban – nem vízállóak)

A négy őselem bármelyikével tisztíthatod ásványaidat, ezért amelyik nem bírja a vizet, neki jó lesz a tűz, vagy föld, vagy levegő elem. Ehhez néhány gyakorlatias ötletet adok, amit kipróbáltam. Tapasztald ki, hogy neked (nektek) melyik válik be a legjobban.

A levegő-elemmel való ásvány-tisztítás legegyszerűbb módja, ha lefújod róla a port.  (tüdővel, vagy matracpumpával J ) A tüdődből kiáramló levegő rezegtetésével „programozhatod” is, tehát megmondod neki, hogy miben kéred a segítségét. Ezt a módszert alkalmazhatod egy kancsó, vagy pohár víznél is energetikai tisztításra és programozásra. ( a víz  - H2O - is ásvány )

Az illatos füstölő-pálcákat tértisztításnál is használjuk, így a levegős ásvány-tisztításnál is alkalmazhatod őket.

A föld-elemmel való ásvány-tisztítás elmélete logikus: Földből vétetett… -adjuk vissza FöldAnyának. Erre elég egy cserép virágföld is, legalább nem téveszted szem elől az ásványodat. Kézzel áss egy kis helyet az ásványodnak, és teríts rá egy kis földet. Egy-két nap után bányászd ki, és mosd le róla folyó vízzel a földet.

Ha rendelkezésedre áll egy elég nagyméretű ametiszt geoda-szelet, akkor abban fel is töltheted az ásványaidat a magas rezgésű kristály erejével. (a spiritualitás köve)

A tűz-elemmel történő ásvány-tisztítást akár mindennapi tevékenységként is végezheted. Gyújts gyertyát, vagy mécsest és rövid ideig, „futólag” néhányszor oda-vissza húzd a kezedben tartott ásványodat a láng fölött (pár cm-rel fölötte, nem benne). Vigyázz, hogy se téged, se a kristályt ne égessen meg a tűz. Nagyobb gyűjtemény, vagy oltár esetében elég, ha az asztalon, a kövek közelében minden nap meggyújtunk egy fehér gyertyát/mécsest. (A boltban én is ezt a megoldást alkalmazom, mivel a papírból készült árcédulák nem kompatibilisek a vizes-tisztítással.) Tartsd be te is a tűzvédelmi szabályokat.

Extra tisztítást is igényelhet néhány ásványod. Ezt gyakran kell végezned, ha gyógyítói céllal alkalmazod, más (magán-célú, személyes) felhasználás esetén elég évente egyszer-kétszer elvégezni a nagytakarítást. Tegyél konyhasót (a tengeri a legjobb, de bármilyen egyéb minőség is megfelel erre a célra) egy megfelelő méretű fehér porcelán tálkába. Ásványodat, féldrágakő-ékszeredet csomagold szalvétába/papírba, és így fektesd a sóágyba, majd fedd be teljesen sóval. Egy nap - kb. 24 óra alatt a só kiszívja a negatív energiát, és természetes módon tisztítja, tehermentesíti a kristályodat. (ezt a sót már nem szabad semmi másra használni, dobd ki a kukába, vagy öntsd a lefolyóba!) Az ily módon energetikailag rendezett – újjászületett – ásványodat bontsd ki a csomagolásból, és mosd le folyó vízzel. (ha vízálló)

A kristályoddal és az ásvány-ékszereddel meghitt, intim kapcsolatod alakul ki, együtt rezegtek, ezért ne engedd, hogy bárki fogdossa őket. Ha az ásványoddal „kinőttétek egymást”, (vagy a dédi hagyatékából rád marad egy 100 éves borostyán-nyakék, nehogy kidobd! J ) és szeretnéd továbbajándékozni, akkor egy extra kiadós tisztítás után megteheted. (búcsúzz el tőle, és köszönd meg neki az együtt töltött időt)

Az ásványok és féldrágakő ékszerek tárolására fordított figyelmed is a gondoskodásodat tükrözi. Állhatnak szabadon, vagy – természetes alapanyagú; kő, bőr, fa, textil, stb – tartóban.

Az ezüstékszereid különleges figyelmet igényelnek; tilos műanyag zacskóban tárolni őket, mert azok tartják a párát és elősegítik az oxidációs folyamatot, ezért csomagold puha anyagba, kendőbe, az ezüstékszereidet, amikor nem hordod.

 

Ügyelj rá, hogy ha kifejezetten elektroszmog, vagy káros földsugárzás ellen helyezed ki a lakásba/irodába, akkor azt az ásványodat már semmi másra nem használhatod. Igaz, hogy ezt az egy feladatát hosszú ideig képes elvégezni, de hetente legalább egyszer tisztítsd meg.

 

A sókristály-lámpának tértisztító hatása van, a fénye és színe nyugtatóan hat, valamint nagyban segít légúti betegségek, asztma és allergia kezelését is, - mint komplementer módszert, - tehát egyéb gyógymód kiegészítéseként alkalmazhatod (nem helyettesíti az orvost).

A párolgás miatt az évek során csökken a mérete, de hatékonyságából nem veszít, amennyiben néhány szabályt betartasz. A sókristály-lámpád elhelyezésénél részesítsd előnyben a nappalit és a hálószobát. Véletlenül se tedd be magas páratartalmú helyiségekbe, mint pl. a fürdőszoba, vagy a konyha.

Emlékszel ugye; a sókristály vízzel vagy bármilyen folyadékkal való tisztítása tilos!

 

Hálás köszönet neked, hogy vigyázol az ásványaidra.

Kérdésed, vagy kívánságod van? Írd meg e-mailben (info@lelek-feszek.hu), vagy csörgess meg telefonon (+36-20/3836870).

Hasznosnak találtad ezt a cikket? Egészségedre.

Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is birtokában legyenek ezen fontos információknak.

Hálásan köszönjük neked a segítséget. Ők is, én is. :)

 

Webáruház készítés