A termék a kosárba került.
Új jelszó kérése
Tudtad?
2018.03.01 14:53

Magyarországon is alkalmazhatom a feng shuit?

A nap süt, nem tesz különbséget ember, növény, állat tekintetében.

Vízre minden élőlénynek szüksége van itt a földön, és addig élsz, míg lélegzel. A feng shui magyarra fordítva annyit tesz: szél és víz.

A feng shui a természeti erők, és az évszakok megfigyelésére, az élet körforgásának tapasztalatára épülő, az univerzum törvényeit tiszteletben tartó térrendezési módszer. A Föld minden országában egyformán működik.

Ezen tények ismeretében te magad is megadhatod a választ a fenti kérdésre, és elolvashatod az enyémet:

FöldAnya minden gyermekének egyenlő esélyeket biztosít. Egy Anya nem ítélkezik, nem kivételez bőrszín, nemek, vallások, életkor alapján, így földrészek, országok szerint sem.

Javadra fordítanád a természet elemeit, de nem tudod hogyan?

 

Első lépésként ismerd meg az öt őselem

  • energiaminőségeit
  • tápláló és kontrolláló ciklusait
  • ellentétük kiegyensúlyozásának módját

 

A világot alkotó 5 őselem, a feng shui alapja.

Színek, illatok, ételek, ízek, formák, számok, növények, állatok, élettelen tárgyak, minták, anyagok, testrészek, szervek, érzelmek, meridiánok, szakmák, sportok, hobby-tevékenységek mind besorolhatók elemek szerint. A világon minden energiából áll, tehát a pénz is "csak" egy energia.

Ez azért jó hír neked, mert az elemek egymásra hatásai alapján kiegyensúlyozhatod az életedet. A test-lélek-szellem dinamikusan változó egyensúlya pedig megadja számodra az EGÉSZséget. Semmiből ne legyen se túl sok, se túl kevés, mindig keresd az arany középutat, hogy ne billenj ki az egyensúlyodból. Ebben segít neked a feng shui ismerete.

 

a FA elem: a tavasz, a reggel, kikelet, az élet megújulása, az újjászületés. Hirtelen, felfelé irányba mutató agresszív energiakitörés, gyors növekedés. Gondoskodó, tápláló, kreatív, és terjeszkedő. Támaszul éppúgy szolgálhat, mint dárdaként.

a TŰZ elem: a nyár, a perzselő déli nap, a kiterjedés periódusa. Forró szétáradó energia. Fényt és meleget, boldogságot is adhat, de pusztító robbanásra is képes.

a FÖLD elem: átmenetet, változást hoz az elemek között. Az az időszak, amikor télből lassan tavasz lesz, amikor a tavasz fokozatosan nyárrá alakul, stb. Lefelé tartó, megnyugvó, gyűjtögető energiát képvisel. A bölcsessége szilárd biztos alapot adhat, de lehet pusztító hegyomlás, mely mindent maga alá temet.

a FÉM elem: az ősz, az aratás, betakarítás, a visszatekintés, az összegzés időszaka. Visszahúzódó, összetömörödő, kikristályosodó energia. A fém vezető, mely jó kommunikációt, briliáns elmét, de akár pusztítást vagy szomorúságot is jelez.

a VÍZ elem: a tél, az éjszaka ciklusát képviseli, mely a pihenés, a várakozás, a gondolkozás időszaka. Lehet megértéssel tápláló, az élet bölcsője éppúgy, mint elsöprő, félelemre okot adó, pusztító cunami. Hullámzó, mindent megérintő energia.

Az öt elem közötti kölcsönhatás állandó, szüntelenül változásokat és energiamozgásokat eredményez. A világban semmi sem sorolható kizárólag az egyik elemhez, mindig jelen van a másik négy is, azonban az egyik elem domináns, ez meghatározza jellegét.

A feng shui is - ahogy a világon minden -  az egyensúlyra törekszik, és ez is szabályok szerint létezik.

 

Az elemek egy meghatározott minta szerint mozognak, egy körfogás részeként léteznek. Minden elem támogatja az őt követőt, mint szülő a gyermekét. Ez a tápláló, erősítő kör (Seng-ciklus).

A szülő mindig ad, a gyermek mindig elfogad. A gyermek születését, fejlődését, növekedését a szülő biztosítja. Erőt ad a szülő számára, hogy gyermekének szüksége van őrá.

A FA táplálja a TÜZet, a TŰZ hamuval táplálja a FÖLDet, a FÖLD szüli a FÉMet, ásványokat, a FÉM megtartja a VÍZet, folyadékokat, a VÍZ élteti, neveli a FÁt, és innen ismétlődik az örökös körforgás.

Mivel minden kapcsolat kétoldalú, ezért nézzük ugyanez a kört visszahatás alapján. Ez lesz a nyugtató, csillapító ciklus.

Minden elem elvezeti az őt megelőző elem energiáját, mint gyermek a szülőjétől. Sok gyerek fárasztó tud lenni a szülei számára, mégis jóleső érzés munkánk gyümölcsét látni.

A TŰZ nyugtatja a FA-t, a FÖLD nyugtatja a TŰZ-et, a FÉM nyugtatja a FÖLD-et, a VÍZ nyugtatja a FÉM-et, a FA nyugtatja a VÍZ-et, és innen folytatódik a kör ismét.

Elfordul, hogy a gyengéd nyugtatás kevésnek bizonyul, ezért szükség lehet komolyabb beavatkozásra, melyhez az ellenőrző, kontrol kör (Co-ciklus) nyújt megoldást, ahol az adott elem korlátozza, fékezi a kettővel előtte lévő elemet, mint nagyszülő az unokát.

A FA kiszívja a FÖLD erejét, a FÖLD gátak közé szorítja a VÍZet, a VÍZ eloltja a TŰZet, a TŰZ megolvasztja a FÉMet, a FÉM elvágja a FÁt, és ínnen újrakezdődik a ciklus.

Ezt a mozgásformát egy ötágú csillag, a pentagramma jelöli.

A feng shui, - az öt elem tana - a jelenségek és összefüggések rendszere, melyben fontos szerepet töltenek be az arányok.

 pl: kis bicska éle kicsorbul egy nagy fán, vagy az óceán hatalmas víztömegének útját nem állíthatja meg egy cserépnyi virágföld.

Ezzel a feng shui szemléletmóddal nézz emberi kapcsolataidra is, és az összefüggések ismerete segít neked az ellentétek kibékítésében, a konfliktusok elsimításában.

Ügyelj mindig az arányokra, az egyensúlyra, és tartsd észben, hogy minden hatásnak van ellenhatása is. pl. A fa gyökereivel összetartja a földet, cserébe a föld tápanyaggal hálálja meg ezt a fának. Ha a fa túlzásba viszi a növekedést, kimeríti a föld adakozását, így lehetetlenné teszi saját további fejlődését is. Az élet kulcsszava; a mértékletesség.

 

Használd boldogságod érdekében a feng shui törvényeit, a föld bármely országában, hiszen mindenkire egyformán hatással van a természet rendje.

Kérlek, hogy feng shui tanácsadó szakember segítsége nélkül ne ugorj neki a chi irányításának, mert a legjobb eset az, ha "csak" nem éred el a kívánt eredményt, azonban akár még árhatsz is magadnak, vagy a környezetedben élőknek. (tudod, az autóvezetést is meg kell tanulni... az is egy egyszerű művelet, mint a feng shui... és hozzáértés nélkül szintén veszélyes lehet...)

Kérdésed, vagy kívánságod van? Írd meg e-mailben (info@lelek-feszek.hu), vagy csörgess meg telefonon (+36-20/3836870).

Hasznosnak találtad ezt a cikket? Egészségedre.

Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is birtokában legyenek ezen fontos információknak.

Hálásan köszönjük neked a segítséget. Ők is, én is. :)

 

Webáruház készítés