A termék a kosárba került.
Új jelszó kérése
Tudtad?
2018.02.01 14:53

Miért nem működik a feng shui?

A kotyogósból felbugyogó mennyei kávéillat beteríti a konyhát, és utólér a szobában is… Imádom! Boldogságomat könnyedén elérhetem, hiszen az élvezeti ital elkészítése nagyon egyszerű. Kell hozzá víz, darált pörkölt kávé, és alá kell gyújtani a tüzet. Csak 3 dolog. Azonban bármelyik kimarad, vagy nem megfelelő minőségű, esetleg rossz helyre készítem be, akkor ugrott a boldogságérzésem… Éppen így működik a feng shui is. Egyszerű szabályok, csak tudatosan, odafigyeléssel kell csinálni.

Megmutatok egy trükköt (nem varázslat), hogyan működtesd a feng shuit egyszerűen:

Ahogy a KRESZ szabályait sem elég ismerni, be is kell tartanod őket a biztonságos közlekedés érdekében, úgy a feng shui elméletének megismerése után a gyakorlatban is alkalmaznod kell, hogy hasznodra működhessen a mindennapi életedben, és elkerülhesd a „baleseteket”.

A feng shui egy „szemüveg”, amelyen keresztül nézve megváltozik a szemléletmódod, a világról alkotott képed új megvilágításba kerül.

Amennyiben tágítani szeretnéd látókörödet, bővíteni ismereteidet, javaslom, hogy mélyedj el a TAO-ban, (ez az ÚT, az életed útja) „hívd magadhoz” a keleti filozófia mestereit, tanítói. Tárd ki szíved, és fogadd be a világot.

Milyennek látod a világot?

Modern nyugatias világunkban az anyagi bőség felhalmozásával, a kényelem megteremtésével próbáljuk megtalálni a boldogságot, de elfelejtettük honnan jöttünk, kik is vagyunk valójában. Tekerjük a mókuskereket, és közben elszigetelődünk a környezetünktől, nem marad időnk valós igényeink kielégítésére. A saját magunkra és az egymásra való odafigyelés hiányának következményeit szenvedi lelkünk. Testünk és szellemünk jelzi betegségek formájában, hogy változtatni kell az életünkön.

Milyennek látod a feng shui szemüvegen át a világot?

 

A keleti filozófia hangsúlyozza, hogy az ember a világegyetem része. E rendszer minden alkotóeleme – ahogy az atom szerkezete a mikrokozmosz – egyenlő jelentőséggel bír, egyformán fontos feladatot lát el. Minden hatással van ránk, ahogy az egész rendszerre hatással van mindaz, amit mi teszünk. Semmi sem tud a rendszer egészétől függetlenül működni, a teljesség lényegét a kölcsönhatások jelentik, ezek biztosítják az összetartozást.

Az EGÉSZség szavunk tökéletesen kifejezi a lényeget. A hiánytalanság érzését egyetlen módon érhetjük el, ha (szűkebb és tágabb) környezetünk részeként harmóniában élünk a többi alkotóelemmel. Amikor harmóniában vagyunk, akkor egy egészet alkotunk. Ahogy a test-lélek-szellem harmóniája jelenti az EGÉSZséget. tudod, ahogy a kávéfzés 3 összetevője is egyformán fontos a cél elérése érdekében.

A világunk sok népének ősi eredet-mondáiban megtaláljuk ezt az elvet. A Földet, az Eget és az Embert tekinti egységnek.

A feng shui magyarra fordítva annyit tesz: szél és víz.

A tao tanítása szerint a Vu-vei, azaz a „nem cselekvés” állapota – valójában a nem erőszakos cselekvés – a helyes életet jelenti. Magyarul: úszni az árral, vagy szélirányba fordítani a vitorlákat.

Feng shui - ez a két szó segít neked, hogy könnyedén haladhass ÚTadon.

TE magad vagy a hajó, ügyelj az egyensúlyodra. Nézd meg a térképet, tűzd ki a célod, tervezd meg az utat és szerezd be a szükséges felszerelést. Húzd fel a vitorlát, és fordítsd a szélnek. Emlékezz a kávéfőzés egyszerűségére, és ügyelj a részletekre.

Vidám és szerencsés "feng shui hajózást" kívánok neked.


Nem mindig tükörsima a víz, tehát készülj fel a hullámokra is, hiszen az is hozzá tartozik a tengeri hajózáshoz.

...folytatás következik…. melyben megismerheted a világ keletkezését, a tai chi szimbólum - jin jang - eredeti színeit és jelentésüket, valamint a világot alkotó öt őselem energiaminőségeit, ám nem utolsósorban azt is, hogyan állíthatod szolgálatodba ezt az elméleti ismerethalmazt a feng shui segítségével, hogyan válik ennek gyakorlati alkalmzása a hasznodra a mindennapi életed során.

 

Kérlek, hogy feng shui tanácsadó szakember segítsége nélkül ne ugorj neki a chi irányításának, mert a legjobb eset az, ha "csak" nem éred el a kívánt eredményt, azonban akár még árhatsz is magadnak, vagy a környezetedben élőknek. (tudod, az autóvezetést is meg kell tanulni... az is egy egyszerű művelet, mint a feng shui... és hozzáértés nélkül szintén veszélyes lehet...)

Kérdésed, vagy kívánságod van? Írd meg e-mailben (info@lelek-feszek.hu), vagy csörgess meg telefonon (+36-20/3836870).

Hasznosnak találtad ezt a cikket? Egészségedre.

Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is birtokában legyenek ezen fontos információknak.

Hálásan köszönjük neked a segítséget. Ők is, én is. :)

Webáruház készítés